
MEDISCHE INFORMATIE



WAT GEBEURT ER ALLEMAAL IN DE DARMEN?
Na de maaltijd komt het voedsel via de maag in de dunne darm. Daar worden belangrijke verteringssappen aan het voedsel toegevoegd, zodat ’t voedsel verteerd. De voedingsstoffen die nu vrij komen, worden afgegeven aan het bloed. Dit zijn de brand- en bouwstoffen van het lichaam. De rest, een dunne onverteerbare massa, stroomt de dikke darm in. De dikke darm onttrekt water en zouten aan deze brij waardoor het wordt ingedikt . De dikke darm dient dus als opslagplaats voordat de ontlasting via de endeldarm het lichaam verlaat. Echter, doordat de darm niet geregeld en voldoende geledigd wordt, blijven er voedselresten achter.
​
Deze aangekoekte laag veroorzaakt gisting in de darmen en vervuilt zo het bloed. Door jaren van stress, ongezonde eetgewoonten en het negeren van de natuurlijke drang om naar toilet te gaan, kan er op de darmwand een rubberachtige laag van aangekoekte, verharde ontlasting ontstaan, wat een gewicht kan hebben van 3 tot maar liefst 17 kilo.
Allerlei organen, die met de afvoer van afvalstoffen te maken hebben, worden hierdoor overbelast, zodat het hele systeem onder druk komt te staan. Het lichaam kan zich niet meer goed weren en er kunnen allerlei gezondheidsproblemen ontstaan zoals:
VOORKOMEN BETER DAN GENEZEN!
Net als tanden poetsen voor je gebit, is periodiek je darmen laten spoelen een prima behandeling om je darmkanaal in optimale conditie te houden.
-
opstoppingen, diarree, gasvorming (boeren, winden laten)
-
slechte adem, beslagen tong, onaangename lichaamsgeuren
-
huiduitslag, grauw bleek uiterlijk, diverse huidklachten
-
koude handen en voeten, vochtophoping in de ledematen
-
pijn onder in de rug, pijn in spieren en gewrichten
-
uitpuilende zachte en harde onderbuik
-
moeheid, depressie, geïrriteerdheid, angst, nervositeit
-
slijmvorming in longen, keel, neus en voorhoofdsholten
-
hoofdpijn, allergieën, verkoudheid en griep
-
menstruatieproblemen, prostaatklachten
-
gebrek aan seksuele interesse
-
onregelmatige bloeddruk